Комисарят по вътрешния пазар и промишлеността Тиери Бретон съобщи на собственика

...
Комисарят по вътрешния пазар и промишлеността Тиери Бретон съобщи на собственика
Коментари Харесай

ЕК: Платформата X на Илон Мъск разпространява дезинформация за войната в ивицата Газа

Комисарят по вътрешния пазар и индустрията Тиери Бретон съобщи на притежателя на платформата X Илон Мъск, че обществената мрежа " популяризира дезинформация ", обвързвана с спора сред Израел и палестинската въоръжена формация " Хамас ", като го прикани да подхващат контрамерки в сходство с новите правила на Европейски Съюз по отношение на онлайн наличието, написа Reuters .

Бретон е декларирал, че има индикации, че X се употребява за разпространяване на нелегално наличие и дезинформация в Европейски Съюз.

" Затова ви приканвам незабавно да се уверите, че вашите системи са ефикасни и да информирате моя екип за подхванатите спешни ограничения ", е показал Бретън в писмо до Мъск, забелязано от английската организация. Бретон не посочи за каква дезинформация става дума.

Американският милиардер Илон Мъск е дал отговор на писмото на европейския комисар по вътрешния пазар Тиери Бретон:

" Нашата политика е да поддържаме всичко с отворен код и транспарантно, метод, който разбирам, че Европейски Съюз поддържа. Моля, избройте нарушаванията на платформа X, за които говорите, тъй че обществеността да ги види “, е написал Мъск от формалния си акаунт в X, разяснявайки на писмото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР